×

Σφάλμα

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but articles/2015-2016/Anakoinosi_-_Asfalis_Ploigisi_-_Diadiktyakes_symperifores_ypsilou_riskou/Gallery is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

Το διαδίκτυο συνιστά πλέον μια ηρτημένη δυνατότητα με αμφιλεγόμενα ωστόσο, αποτελέσματα και συνέπειες...

Στους τομείς της εργασίας και της ενημέρωσης είναι μια θετική εξέλιξη που σημαίνει αυτόκλητα την ανάπτυξη. Στον τομέα της κοινωνικής και διαπροσωπικής επαφής και επικοινωνίας όμως, υπάρχουν και αρνητικές όψεις, τις οποίες βιώνουμε τα τελευταία χρόνια με ιδιαίτερη ένταση, καθώς έρχονται στη δημοσιότητα περιστατικά βίας, κακοποίησης, υπερβολικής έκθεσης του ανθρώπου και της προσωπικής του ζωής στους διάφορους κοινωνικούς ιστότοπους με ανάλογα δυσμενείς συνέπειες.

Στις μέρες μας, τα νεότερα μέλη της κοινωνίας μας, τα παιδιά μας, σε μικρότερη ή μεγαλύτερη ηλικία έχουν να αντιμετωπίσουν πολλαπλές προκλήσεις. Μία από αυτές πλέον και το διαδίκτυο. Γίνεται ολοένα και πιο περίπλοκο να διασφαλιστεί η σωματική και ψυχική τους ακεραιότητα, που επαπειλείται τόσο από επιτήδειους ενήλικους, όσο και από ανήλικους συμμαθητές και φίλους, που εκμεταλλευόμενοι τη μαζικότητα του διαδικτύου προκαλούν ανήκεστες βλάβες.

Η Οικογένεια και το Σχολείο λοιπόν, καλούνται να διαδραματίσουν τον ρόλο του συμβούλου, αλλά και του επιβλέποντος, περισσότερο ή λιγότερο διακριτικά. Βασικό μέλημα πάντα όμως, συνιστά η εκπαίδευση των ίδιων των παιδιών στο διαδίκτυο, ώστε να αυτοπροστατεύονται από τις κακοτοπιές. Η ανάγκη αυτή μας κατευθύνει να λάβουμε μέτρα και να προβούμε στις καλύτερες δυνατές ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ως εκ τούτου, οργανώνουμε ημερίδα για γονείς και μαθητές όλων των βαθμίδων με θέμα «Ασφαλής Πλοήγηση – Διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού ρίσκου», τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 και ώρα 19:00, στο Ξενοδοχείο Oasis (Λεωφόρος Ποσειδώνος 27), με εισηγητές τους Υποστράτηγο Εμμανουήλ Σφακιανάκη, Βοηθό Επιτελάρχη και Επόπτη Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά και ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίοι θα μας ενημερώσουν τόσο για τους διαδικτυακούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας, όσο και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε εκπαιδεύοντας παράλληλα και τα παιδιά μας. Κατά την εκδήλωση μάλιστα, θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό σε όλους τους συμμετέχοντες.

{gallery}articles/2015-2016/Anakoinosi_-_Asfalis_Ploigisi_-_Diadiktyakes_symperifores_ypsilou_riskou/Gallery{/gallery}