×

Σφάλμα

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but articles/2015-2016/Penthimeri_Ekdromi_-_Elvetia_2016/Gallery is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

Πραγματοποιήθηκε και φέτος με εξαιρετική επιτυχία το πενθήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι του Λυκείου στην Ελβετία, το Λιχτενστάιν και τη Γερμανία.

Οι εντυπώσεις από την εμπειρία μας αυτή στην καρδιά της Ευρώπης, ήταν άριστες, οι τόποι που επισκεφθήκαμε ξεχώριζαν για το φυσικό κάλλος και την πολιτιστική τους ιδιαιτερότητα. Μπορούμε μόνο να ευχηθούμε ανάλογες εμπειρίες και στα επόμενά μας ταξίδια.

 

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016   

Συγκεντρωθήκαμε  στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 06.00 π.μ., και με την πτήση A3 828 αναχωρήσαμε για τη Ζυρίχη στις 08.25 π.μ.. Από το αεροδρόμιο της Ζυρίχης στις 10.15 (τοπική ώρα) αναχωρήσαμε για την πόλη Σαφχάουζεν. Εκεί θαυμάσαμε τους φαντασμαγορικούς καταρράκτες του Ρήνου, ένα μεγαλειώδες θέαμα της φύσης που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Στη συνέχεια, κατευθυνθήκαμε  προς τη μαγευτική Λουκέρνη, Αφού ταχτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο GRAND HOTEL EUROPE LUCERNE 4*,  βγήκαμε για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη που χτισμένη στην άκρη της λίμνης των τεσσάρων καντονιών.

 

Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016  

Μετά το πρωινό επισκεφθήκαμε το Μνημείο του Λέοντα στη Λουκέρνη και κατόπιν αναχωρήσαμε για το Πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν, μια χώρα ανάμεσα στην Ελβετία και την Αυστρία που έχει έκταση μόλις 160τ.χλμ. και εκτείνεται αποκλειστικά μέσα στην έκταση των Άλπεων. Στη συνέχεια θα επισκεφθήκαμε το χειμερινό θέρετρο Νταβός.

 

Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016  

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρήσαμε για το δημοφιλές θέρετρο του διεθνούς τζετ σετ Ιντερλάκεν, που είναι κτισμένο στη συμβολή δύο λιμνών, και με εξαιρετική θέα στις χιονισμένες βουνοκορφές των Ελβετικών Άλπεων. Από εκεί κατευθυνθήκαμε στη  τη διοικητική πρωτεύουσα Βέρνη, την «πόλη των κρινών», όπου θα επισκεφθήκαμε το κτίριο του Κοινοβουλίου, τον Πύργο του Ιστορικού Ρολογιού, τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό, και περπατήσαμε στα πεζοδρομημένα τμήματα με τα Μεσαιωνικά κτίρια.

 

Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016 

Μετά το πρωινό αναχωρήσαμε για τη βορειοανατολική Ελβετία.  Μέσω Αυστρίας φθάσαμε στη Γερμανική πόλη Λιντάου χτισμένη στο ομώνυμο νησί. Από εκεί με φέρρυ μποτ φθάσαμε στην επίσης Γερμανική πόλη της Κωνσταντίας. Θαυμάσαμε το άγαλμα τ της Ιμπέρια,  περπατήσαμε στα δρομάκια της Παλιάς Πόλης, όπου κυρίαρχη θέση έχουν ο Καθεδρικός Ναός και η Πλατεία της Αγοράς.

 

Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016

Μετά το πρωινό αναχωρήσαμε για μια τελευταία βόλτα στο ιστορικό κέντρο της  ηλιόλουστης Λουκέρνης. Ήταν η πρώτη μας μέρα στην Ελβετία που βλέπαμε ήλιο και γαλανό ουρανό!!! Κατόπιν αναχωρήσαμε για τη Ζυρίχη, όπου είχαμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στους κεντρικούς πεζοδρόμους, την περίφημη Μπάνχοφστρασσε, την παλιά πόλη, είδαμε την Φραουμύνστερ με τα εντυπωσιακά βιτρό του Σαγκάλ, τον καθεδρικό ναό με την κρύπτη όπου θαυμάσαμε το εντυπωσιακό άγαλμα του Καρλομάγνου, τον Πύργο του Ρολογιού και τις γέφυρες του ποταμού Λίματ. Από το αεροδρόμιο της Ζυρίχης αναχωρήσαμε για την Αθήνα και φθάσαμε στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στις 22.40.

 

{gallery}articles/2015-2016/Penthimeri_Ekdromi_-_Elvetia_2016/Gallery{/gallery}