Την Πέμπτη 26 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο the Hub Athens η ημερίδα με τίτλο «Μαθαίνοντας με το iPad - H Apple καινοτομεί στην Εκπαίδευση» που διοργάνωσε η iSquare, επίσημος διανομέας της Apple σε Ελλάδα και Κύπρο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν δάσκαλοι, καθηγητές, διευθυντές και ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων και Πανεπιστημίων από όλη την Ελλάδα, καθώς και στελέχη δημόσιων εκπαιδευτικών φορέων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις δυνατότητες του iPad και τους επαναστατικούς τρόπους με τους οποίους μπορεί να αξιοποιηθεί μέσα στη σχολική τάξη, φέρνοντας στο επίκεντρο τον κάθε έναν μαθητή ξεχωριστά.

Το σχολείο μας ήταν εκεί ώστε να παρουσιάσει τις πρακτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία δύο χρόνια στη μαθησιακή διαδικασία, να προβάλλει τη δημιουργικότητα των μαθητών και να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις και τις καινοτομίες που έχει εφαρμόσει αποτελεσματικά στους μαθητές μας, καθώς ήταν πρωτοπόρο στην εισαγωγή των ipad στην εκπαίδευση. Η εισήγηση της δασκάλας της Δ' Δημοτικού, κ. Υπερηφάνου Αθανασίας, έγινε δεκτή με μεγαλο ενθουσιασμό και μετά το τέλος της παρουσίασης απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων.