Πριν από μερικές μέρες, με χαρά δεχτήκαμε την επίσκεψη αντιπροσώπων του Κυπριακού σχολείου «The Heritage», με το οποίο ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με τη διευρυμένη χρήση των iPad στην εκπαιδευτική δράση και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να εφαρμοστούν τα οφέλη τους στην πληρέστερη εκμάθηση των διαφόρων γνωστικών αντικειμένων.

Η iSquare, η εταιρία που προέκρινε το Σχολείο μας ως ένα από τα πλέον άριστα δείγματα σχολικής χρήσης και εφαρμογής των iPad στην εκπαίδευση, πρότεινε στους Κύπριους ομόλογούς μας τη σχολική μας μονάδα ως πρότυπη.

Λειτουργώντας ως εκπαιδευτές και μέντορες της νέας αυτής τεχνολογίας βρεθήκαμε στην ευχάριστη θέση να συνομιλήσουμε με ανθρώπους του χώρου και να μεταβιβάσουμε τον ενθουσιασμό μας για τη νέα αυτή εκπαιδευτική προοπτική, την οποία εφαρμόζουμε ήδη τρία χρόνια με άριστα αποτελέσματα, όπως αποτυπώθηκε και στην πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Εγκαινιάζουμε λοιπόν, μια νέα συνεργασία εντός και εκτός επικράτειας και προσκαλούμε όλους όσους ενδιαφέρονται να φέρουν την πολυπόθητη αλλαγή με στόχο τον εκσυγχρονισμό της διδακτικής πράξης, σε ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.

Σας ευχαριστούμε όλους για την ένθερμη ανταπόκρισή σας στις καινοτομίες του Σχολείου μας!