Ο Σύλλογος Ποντίων Γλυφάδας «Ρωμανία» με αφορμή την 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης για τη μεθοδευμένη γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, διοργάνωσε Μαθητικό Διαγωνισμό για τις βαθμίδες του Δημοτικού και του Γυμνασίου, στον οποίο οι μαθητές συμμετείχαν με αφιερώματα, έργα, κατασκευές και οτιδήποτε θα μπορούσε να αποτελέσει εφαλτήριο σκέψης, προβληματισμού και ιστορικής μνήμης.

Το Σχολείο μας ανταποκρίθηκε με θέρμη και συμμετείχε με την Έκτη Τάξη για τη βαθμίδα του Δημοτικού και τη Γ' Τάξη για τη βαθμίδα του Γυμνασίου, εφ’ όσον τα αντίστοιχα ιστορικά γεγονότα διδάσκονται στις εν λόγω σχολικές τάξεις.

Η Στ' Δημοτικού φιλοτέχνησε ένα λεύκωμα-αφιέρωμα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και κείμενα-μαρτυρίες σχετικά με τον Ποντιακό Ελληνισμό και η Γ' Γυμνασίου δημιούργησε ένα βίντεο για τα ιστορικά γεγονότα και την ξεχωριστή σημασία τους για την επιβίωση του Ποντιακού ελληνισμού. Και οι δύο προσπάθειες έλαβαν το πρώτο βραβείο για τις βαθμίδες αντίστοιχα Δημοτικού και Γυμνασίου.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την επιτυχία τους και σας καλούμε να συμμετάσχετε στη βράβευση των εργασιών τους στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Τραπεζούντεια 2017», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017 και ώρα 20:30, στην Πλατεία Πόντου (πρώην Κονίτσης) Αγία Τριάδα, Γλυφάδα.

Μάλιστα, η γιορτή είναι φέτος αφιερωμένη στον «Πόντο του νου και της ψυχής μας…» και μετά το τέλος της θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι με ελεύθερη είσοδο.

Σας περιμένουμε όλους.