Οι δράσεις του Σχολείου μας για την Εβδομάδα Φιλαναγνωσίας συνεχίζονται σήμερα με τη φιλοξενία της συγγραφέως του λογοτεχνικού βιβλίου «Το ταξίδι της Κυμοθόης», κ. Εύης Παπαδοπούλου.

Οι μαθητές της Γ' και Δ' Δημοτικού παρακολούθησαν την ενδιαφέρουσα παρουσίασή της σχετικά με την πηγή έμπνευσής της, την αρχαιολογία. Έμαθαν για το πώς εξερευνώνται υποθαλάσσιες αρχαίες πολιτείες, όπως της Κυμοθόης, και πώς τα αρχαιολογικά ευρήματα μπορούν να γεννήσουν ένα παραμύθι γεμάτο φαντασία. Στο τέλος, οι μαθητές ρώτησαν την κ. Παπαδοπούλου για όλα όσα τους έκαναν εντύπωση διαβάζοντας το βιβλίο και της έδειξαν τις ζωγραφιές που δημιούργησαν εμπνευσμένοι από την ιστορία του.

Όσο για τους μαθητές του Γυμνασίου μας, παρακολούθησαν σήμερα εργαστήρι ποιητικής με θέμα «Δώσε μου το χέρι σου...πάρε μου τη λέξη». Προβληματίστηκαν σε σχέση με το τι είναι τελικά η ποίηση και πώς μπορεί να συνδέεται με τα όνειρα. Καταλήξαμε στο ότι «Ο κόσμος είναι κόσμος. Εμείς οι άνθρωποι φτιάχνουμε την...ομορφιά του». Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Μαριάννα Κουμαριανού για την εξαιρετική προσέγγιση του θέματος!