Στην ΚΕ' Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων που πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 16 Ιουλίου συμμετείχε ο μαθητής της Β' Λυκείου Κ. Π., καθώς είχε εκλεγεί έφηβος βουλευτής μετά την ολοκλήρωση της εργασίας της ομάδας συμμετοχικής δράσης μαθητών της Α' και Β' Λυκείου του Σχολείου μας.

Θέμα της ΚΕ' Συνόδου ήταν «Το Περιβάλλον, ο τόπος μου, ο κόσμος μου». Η ομάδα συμμετοχικής δράσης των μαθητών μας κατά το σχολικό έτος 2020-2021 εργάστηκε στην ενότητα «Περιβάλλον και Πολιτισμός». Στόχος του προγράμματος ήταν οι έφηβοι να συνδέσουν τις διαφορετικές εκδοχές του περιβάλλοντος με την προσωπική τους εμπειρία, δηλαδή, να κατανοήσουν το περιβάλλον - φυσικό, οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό - μέσα από τον τρόπο που οι ίδιοι δρουν μέσα σε αυτό και συνδιαλέγονται τόσο με τον εαυτό τους όσο και με τους γύρω τους. Για πρώτη «και ελπίζουμε για τελευταία φορά στην ιστορία του προγράμματος», όπως εύστοχα υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, στη συνεδρίαση της ολομέλειας που προβλήθηκε στο κανάλι της Βουλής, οι εργασίες της Βουλής των Εφήβων πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά λόγω των έκτακτων αναγκών.

Συγχαρητήρια σε όσους έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα και στον μαθητή μας, Κ. Π. που εκπροσώπησε επάξια όχι μόνο το Σχολείο μας, αλλά και όλους τους εφήβους της εκλογικής του περιφέρειας!