Η ομάδα του Νηπιαγωγείου μας σχεδίασε και ολοκλήρωσε φέτος ένα πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων με τίτλο: «Όψεις της ετερότητας. Οι περιπέτειες του “Εγώ” με το παράξενο “Άλλο”».

Μέσα από βιωματικά εργαστήρια που περιλάμβαναν εκλεκτούς προσκεκλημένους, βιβλιοθεραπεία, χρήση τεχνικών του εκπαιδευτικού δράματος, σωματικού θεάτρου, κουκλοθεάτρου, εικαστικών και μουσικής, προσπαθήσαμε να εξερευνήσουμε ορισμένες όψεις της πολυδιάστατης σχέσης Εαυτού και Άλλου.

Ασχοληθήκαμε με ζητήματα αναπηρίας, ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών, φυλετικών διακρίσεων και με τον μαγικό καθρέπτη που μόνο η Τέχνη μπορεί να παράσχει στον άνθρωπο προσπαθήσαμε να δούμε και να επεξεργαστούμε και την δική μας ετερότητα, τον δικό μας μοναδικό εαυτό.

Μέσα από την έκφραση και ανάλυση των σκέψεων, των εμπειριών και των συναισθημάτων μας, τις γνώσεις που οικοδομήσαμε, τις δράσεις στις οποίες συνεργαστήκαμε χέρι με χέρι, τους ανθρώπους που γνωρίσαμε και τις εμπειρίες που βιώσαμε μαζί τους, βγαίνουμε από το πρόγραμμα αλλαγμένες και αλλαγμένοι. Με τα μάτια μας γεμάτα από τα μάτια των Άλλων και τις παλάμες μας γεμάτες με χέρια διαφορετικά.