Μετά από πολλά χρόνια υπηρεσίας στο σχολείο μας, ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε την πολυαγαπημένη μας μουσικό, Γιολάντα Μπαξεβανίδου, που συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα. Τα λόγια λίγα και φτωχά για να εκφράσουν τόσα συναισθήματα.

Η Γιολάντα μας πρωτοστάτησε σε αμέτρητες σχολικές εκδηλώσεις εντός και εκτός των σχολικών τειχών, που ανέδειξαν το Σχολείο μας και το ενέταξαν παρά τη μικρή του δυναμική σε φυτώριο μουσικών ενδιαφερόντων και ταλέντων. Υπέροχες παιδικές φωνές που δε θα ανακαλύπτονταν, αν η Γιολάντα μας δε τις ανέσυρε από την αφάνεια. Θεματικές μουσικές εκδηλώσεις με παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και συμμετοχές σε μοναδικές μουσικές παραστάσεις. Στις μεγάλες της επιτυχίες όμως, κυρίως προσμετράμε την αγάπη για τη μουσική, που ενέπνευσε σε πολλές γενιές μαθητών μας με επιμονή και μεράκι, καθώς και κυρίως τη ζεστασιά με την οποία άγγιζε τους μαθητές της και που εισέπραττε από μικρότερα και μεγαλύτερα παιδιά, αλλά και αποφοίτους. Για εμάς, τους συναδέλφους της, κλείνει μαζί της μια εποχή, κατά την οποία η μουσική ήταν συνώνυμη με το όνομά της και την εικόνα της. Θυμόμαστε άπειρες συνεργασίες μαζί της, όμορφες στιγμές, γέλιο και κέφι, το γλυκό της χαμόγελο που ευχόμαστε να τη συνοδεύει σε όλη της τη ζωή.

Γιολάντα, έχεις μια ξεχωριστή θέση σε αυτό το σχολείο και φυσικά, στην καρδιά μας… Να μας μετράς ανάμεσα στους δικούς σου ανθρώπους, στην οικογένειά σου. Θα χαιρόμαστε να σε βλέπουμε να είσαι καλά!!!