Η «Εβδομάδας Φιλαναγνωσίας» ξεκίνησε! Κατασκευές, εργασίες, σταυρόλεξα, επιτραπέζια παιχνίδια και χαρτόνια με τα διαχρονικά μηνύματα του βιβλίου, όλα εμπνεύσεις των μαθητών, γέμισαν με άρωμα Λογοτεχνίας το Σχολείο μας…

Στα πλαίσια της εβδομάδας Φιλαναγνωσίας, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου, της Α', Β' και Γ' Δημοτικού παρακολούθησαν μια μαγική παρουσίαση του βιβλίου «Ο κώδικας του κοντού δράκου», από τον δημιουργό του κ. Τσιρίδη. Ο συγγραφέας μας παρουσίασε με διαδραστικό τρόπο το εν λόγω παραμύθι, όπου οι μαθητές κατάφεραν να φέρουν εις πέρας συγκεκριμένες δοκιμασίες και τελικά να σπάσουν τον κώδικα και να γνωρίσουν τον δράκο. Όλο αυτό το παιχνίδι έγινε μουσικοκινητικά, γεγονός που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους. Η αφήγηση συνοδεία μιας φλογέρας, μιας κιθάρας και ενός μαντολίνου μας ταξίδεψαν σε μέρη μαγικά, σε μέρη που έζησε ο «κοντός δράκος» και βασίλεψε μαζί με τους φίλους του τους κροκόδειλους και τον Ιππότη.

Παράλληλα, οι μαθητές της Στ' Δημοτικού παρουσίασαν στους μαθητές Ε' Δημοτικού το βιβλίο της κ. Ελένης Πριοβόλου «Μαζί» και οι μαθητές της Ε' Δημοτικού, με τη σειρά τους, παρουσίασαν το «Ψέμα» της Ζωρζ Σαρή.